Mindfulness voor bedrijven


 

Mindfulness in uw bedrijf.

 

Mindful zijn betekent met meer aandacht in het hier en nu leven. En dat kan je perfect trainen. Mindfulness is geen buzzword of mode trend. Er is ondertussen genoeg wetenschappelijk bewijs dat het mensen echt helpt om bewuster te leven, met meer emotionele stabiliteit en minder stress.

Het is in het belang van een bedrijf om zijn werknemers te helpen gezond en mentaal fit te blijven. Zo is een cursus mindfulness een win-win. Zowel het bedrijf als zijn werknemers worden er beter van.

Daarom biedt Samma in-house trainingen aan voor bedrijven. Omdat we geloven dat bedrijven geen onpersoonlijke organisaties zijn met als enig doel zoveel mogelijk winst te maken. Omdat productiviteit niet enkel een kwestie is van gepresteerde uren en verloning, maar vooral van motivatie, zich goed voelen in een job en sociale coherentie.

 

Voordelen van een cursus mindfulness

 
  • mindfulness helpt ons beter omgaan met stress en kan burn-out vermijden.
  • mindfulness verhoogt concentratie en focus.
  • mindfulness leert ons bewuster omgaan met onszelf, met respect voor onze eigen grenzen, zodat we onze energie beter kunnen doseren en energieker in het leven staan.
  • mindfulness helpt ons onbewuste gewoontepatronen doorbreken, zodat we meer vat krijgen op ons leven.
  • mindfulness leert ons beter communiceren, met respect voor elkaar.
 

Aangeboden cursussen

 

Alle cursussen zijn geënt op de klassieke 8-weekse MBSR (mindfulness based stress reduction) training zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. In de context van het bedrijfsleven wordt extra nadruk gelegd op de mechanismen van stress, communicatie, en integratie van mindfulness in de werkdag. De trainingen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 12 personen. Oefening staat centraal, want mindfulness is vooral een kwestie van ervaren en oefenen.

Enkele voorbeelden

 
  • Korte introductie tot mindfulness. 2 halve dagen. Hierin komen de principes van mindfulness ter sprake, is er plaats voor oefeningen en de integratie ervan in het dagelijks leven.
  • Volledige 8-weekse cursus. Hierin kunnen we naast de basis ook verder ingaan op de mechanismen van stress, het opsporen en doorbreken van gewoontepatronen en mindful communiceren. 8 halve dagen.
 

Indien gewenst kan een cursus op maat worden uitgewerkt voor een bepaalde doelgroep en afhankelijk van de beschikbare tijd. De lessen kunnen zowel in Nederlands als in Engels worden gegeven.

Interesse? Neem contact met ons op.